به گزارش آژانس خبری ائلین سسی، حسین فرهودینیا، در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن سالروز ارائه لایحه استقلال کانون های وکلا در سال ۱۳۳۱، با اشاره به رشد بیسابقه تعداد وکلا در سالهای اخیر، از بحرانهای جدی پیش روی این نهاد در استان خبر داد.
وی ادامه داد: متاسفانه با اجرای قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار، شغل حساس وکالت به عنوان کسب و کار فرض شده است و روز به روز شاهد افزایش تعداد وکلا در کشور هستیم که این امر به نهاد وکالت ضربه وارد می کند.
فرهودینیا با تاکید بر اینکه استقلال کانون به معنای جدایی از حاکمیت نیست، بلکه با هدف تامین حقوق دفاعی مردم است، اظهار کرد: کانون وکلا در وضعیت موجود با مجمع عمومی مدیریت میشود و از هر دو سال یکبار هیات مدیره انتخاب میشود.
رئیس کانون وکلای آذربایجان شرقی با بیان اینکه در سه سال اخیر حدود ۱۷۰۰ نفر به جمعیت وکلای استان افزوده شده است، گفت: متاسفانه این رشد بیرویه، معیشت وکلا را با مشکل مواجه کرده است. بر اساس آمار، حدود یکسوم وکلای با سابقه و نیمی از کارآموزان در آذربایجان شرقی با معضل بیکاری دست و پنجه نرم میکنند.
وی با اشاره به انصراف حدود ۱۰ درصد پذیرفتهشدگان در هر دوره به دلیل نبود فرصت شغلی، افزود: رشد تعداد وکلا در سه سال اخیر معادل ۷۰ سال گذشته بوده و این زنگ خطری برای آینده وکالت در استان است.
رئیس کانون وکلای آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش تهدیدات جانی و حیثیتی علیه وکلا، از تصمیم این کانون برای بیمه کردن وکلا خبر داد و گفت: کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی برای بیمه وکلا در برابر تهدیدات جانی، ۸ میلیارد تومان هزینه خواهد کرد.
فرهودینیا با اشاره به اهمیت اعتمادسازی بین مردم و وکلا، از کمبود ابزار کافی در این زمینه انتقاد کرد و گفت: تخریب رسانهای وکیل و فرهنگسازی غلط در این حوزه، باعث آسیب به این حوزه شده است.
فرهودینیا با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲ هزار و ۹۱۶ وکیل پایه یک در استان مشغول به فعالیت هستند، افزود: علاوه بر این، ۶۹۳ کارآموز وکالت نیز در حال گذراندن دوره کارآموزی خود هستند. همچنین ۴۹۸ نفر دیگر نیز در آزمون وکالت پذیرفته شدهاند و در مراحل ورود به عرصه کارآموزی قرار دارند.
وی با بیان اینکه از میان وکلای پایه یک، ۲ هزار و ۹۱ نفر مرد و ۶۶۸ نفر زن هستند، ادامه داد: از میان کارآموزان نیز ۴۲۸ نفر مرد و ۲۶۵ نفر زن هستند.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان در خصوص آمار پروندههای وکالت تسخیری و معاضدتی نیز گفت: در سال جاری، ۶۲۲ پرونده وکالت تسخیری و ۱۱۰ پرونده وکالت معاضدتی توسط وکلا در استان پذیرفته شده است.
فرهودینیا همچنین از ارائه ۲ هزار و ۴۰۰ مشاوره حقوقی رایگان در داخل کانون و اتاقهای مشاوره در دادگستری استان خبر داد.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان با اشاره به افزایش تعداد کارآموزان در سالهای اخیر، یادآور شد: هر کارآموز باید طی یک و نیم سال زیر نظر یک وکیل، دوره کارآموزی خود را طی کند. افزایش تعداد کارآموزان، روند آموزش و کارآموزی را دشوارتر کرده است.
وی با اشاره به تخلفات صورت گرفته توسط برخی وکلا، بیان کرد: تخلفات معدود نباید به پای تمامی وکلا نوشته شود.
فرهودینیا در خصوص تعداد شکایات از وکلا در سال جاری اظهار کرد: در خصوص ۷۱۲ پرونده، شکایتهایی انجام شده که عمده آنها به دلیل مسائل مالی بوده و در نهاد صلح و سازش، حل و فصل شده است.
وی ادامه داد: در نهایت برای ۱۱۲ فقره پرونده شکایتی، کیفرخواست صادر شده که در تعدادی از آنها، وکیل مقصر شناخته شده و در تعدادی نیز حکم برائت صادر شده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجانشرقی در پایان اذعان کرد: در یک سال گذشته، در مجموع ۱۰ وکیل به صورت موقت یا دائم تعلیق شدهاند.
دیدگاهتان را بنویسید