به گزارش آژانس خبری ائلین سسی، بر اساس گزارش مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، دانشگاه تبریز در چندین حوزه موضوعی موفق به کسب جایگاههای برجسته جهانی شده است.
این دانشگاه در رشته «مهندسی نفت» رتبه ۱۰۱ تا ۱۵۰ جهان، در «مهندسی مکانیک، هوافضا و ساخت و تولید» رتبه ۴۰۱ تا ۴۵۰، در «کشاورزی و جنگلداری» رتبه ۲۵۱ تا ۳۰۰، در «شیمی» رتبه ۴۰۱ تا ۴۵۰ و در «ریاضیات» رتبه ۵۰۱ تا ۶۰۰ را به دست آورده است.
رتبهبندی کیو اس، که توسط مؤسسه کاکارلی سیموندز در انگلستان انجام میشود، یکی از معتبرترین نظامهای رتبهبندی بینالمللی به شمار میرود. این رتبهبندی هر ساله دانشگاهها را در حوزههای موضوعی مختلف بر اساس پنج معیار کلیدی شامل شهرت دانشگاه، شهرت نزد کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله، شاخص H-Index و میزان همکاری بینالمللی دانشگاهها ارزیابی میکند. سه معیار آخر بهطور خاص عملکرد پژوهشی دانشگاهها را مورد سنجش قرار میدهند.
در این رتبهبندی، دانشگاههای جهان در ۵۵ موضوع و در پنج حوزه کلان شامل هنر و علوم انسانی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم طبیعی و علوم اجتماعی و مدیریت بررسی شدند. از ایران نیز ۹۰ گروه آموزشی از ۱۷ دانشگاه در ۲۱ رشته موضوعی حضور داشتند که دانشگاه تبریز با نتایج درخشان خود، جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داد.
دیدگاهتان را بنویسید